nie znam się na grzybach więc jadam w sumie tylko pieczarki, ale może da się zrobić z nich jakieś grzybki w occie, albo zasuszyc na zimę, na jakiś sosik, czy zupę? poukładana jak zawsze
kwestia fantazji:) np. naleśniki z grzybami (grzyby - ok 0,5kg podsmażyć na maśle, przyprawić solą i pieprzem, dodać puszkę pomidorów i 2 łyżki serka homogenizowanego, dusić chwilkę i dodać natkę pietruszki, na każdy naleśnik nakładać farsz i zrolowane naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać serem żółtym lub brie i zapiekać 10 min w 200st); poza tym może być jeszcze gulasz wołowy z sosem grzybowym, tarta z grzybami, lasagne, polecam ostatni nr magazynu "kuchnia" - jest artykuł "pożytki z grzybobrania", SMACZNEGO ŻYCZĘ:)